Van de Donau Delta naar de Zwarte Zee.


Fiets Cruise langs de Donau. Natuurlijk Paradijs Donau Delta

Print Friendly, PDF & Email

Donau delta naar zwarte zee

van de Donaudelta naar de Zwarte Zee. Natuurlijk Paradijs Donau Delta

Donau delta naar zwarte zee
 Fietscruise langs de Donau tot Zwarte zee
Uw schip

Comfortabele en gezellige Hotelboot met restaurant (airconditioning) en ruim zonnedek met ligstoelen; kajuiten (ong. 9 m²) met eigen voorzieningen.

Guest house 4 * in Tulcea

Dit comfortabele hostel, met kamers met airconditioning, ligt op ongeveer 5-10 minuten lopen van het marktplein.

Beschrijving

Bike + cruise | Europa’s laatste natuurparadijs

Highlights

  • Biosfeerreservaat Donaudelta
  • De kloosters van Celic Dere en Saon
  • De antieke kolonie Argamum
  • De middeleeuwse vesting van Enisala

 

Programma

Moeilijkheidsgraad

Level 2:  Te midden van de Donau Delta vlakte zijn er ook  grindwegen of verharde paden, 2 Dagen langs geasfalteerde landweggetjes in een zacht glooiend landschap (soms wat verkeer).

Itinerary

Dag 1: Boekarest

Individuele heenreis naar Boekarest / luchthaven;

Om 14:00 uur bustransfer (ongeveer 4 uur) naar het startpunt Tulcea in de Donau-delta; Inscheping op het comfortabele drijvende hotel. Diner en overnachting op Hotelboat

Dag 2: Nufaru – Sfantu Gheorge, ongeveer 31 km

Langs de meest zuidelijke Donau arm door het natuurgebied Bestepe Hills. Een prachtig uitzicht diep in de Delta zal u een aantal beklimmingen snel doen vergeten. Bij het kleine vissersdorp Murighiol varen we binnen in een doolhof van kanalen, drijvende eilanden, dichte bossen, een pure wildernis ervaring. Overnachting op de boot.

Dag 3: De rit naar kilometer nul, ongeveer 25 km

Een hobbelig grindpad met aan de rechterzijde de openheid van de Zwarte Zee en aan de linkerkant ,  weelderig groen riet en moerasland. In de eenzaamheid van de Donau-delta zijn aalscholvers en grote witte zilverreigers onze vaste metgezellen. Kilometer 0 op "Uliya: de Donau heeft zijn eindbestemming bereikt bij de vuurtoren en begint te fuseren met het zout van de zee. Overnachting op de boot.

Dag 4: Golf van Musura - Crisan, ongeveer 23 km

Langs het vogelparadijs Musura-Bay leidt het pad u naar het pittoreske dorpje Letea. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. De huizen zijn gemaakt van riet en leem, mooi geschilderd in blauw en allemaal omgeven door contemplatieve stilte. In de buurt van het dorp, gelegen op een zandbank, kan men een natuurwonder bezichtigen - een tropisch bos met klimplanten en lianen. We zullen het vissersdorp Crisan bereiken per boot. Overnachting op de boot.

Dag 5: De Flora & Fauna van de Donau Delta (rustdag)

Tijdens de cruise varen we door een doolhof van smalle waterwegen en passeren we door kleine vissersdorpjes en opnieuw ervaren we de  ongelooflijke diversiteit van de fauna en flora van het UNESCO Wereld Erfgoed van de  Donaudelta. Tijdens de middag keren we terug van een surrealistische droomwereld naar het bruisende stadsleven van Tulcea. Overnachting op de boot.

Dag 6: Kloosters van de Dobrogea, ongeveer 26 km

Rondreis door een zacht glooiend landschap naar het orthodoxe klooster Celic Dere, het grootste klooster van het gebied Dobrogea. Het prachtige klooster van Saon met zijn karakteristieke molen ligt te midden van wijngaarden direct aan de oever van de Donau. Vanop een bergkam heb je een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte en groene overstromingsvlakte direct bij de grens met Oekraïne. Transfer terug naar Tulcea. Overnachting in Tulcea Pension 4 *.

Dag 7: Lagoon-tour naar de kaap van Dolosman, ongeveer 42 km

Met de bus reizen we naar de oude stad Ceamurlia de Jos. Het natuurreservaat van Cape Dolosman met de Griekse-Romeinse opgravingen van Argamum scheidt de Delta-meren Golovita en Razim. Met de fiets bereik je  het middeleeuwse fort van Enisala, dat hoog boven de Donou gelegen is . Geniet van het adembenemend uitzicht over de lagune Razim! Overnachten doen we in Guesthouse Tulcea 4 *.

Dag 8: Transfer Tulcea – Bucharest

Na het ontbijt nemen we de bus transfer terug naar de Roemeense hoofdstad Boekarest; aankomst op de luchthaven ongeveer 13u .; mogelijkheid om extra nachten in Tulcea of Boekarest bij te boeken

Prijzen 2018

Prijzen 2018

vertrekdata
Seizoen 1: 21 April en 29 september 2018

Seizoen 2: 9 en 19 mei 04 en 17 juni, 25 augustus, 08 en 22 september 2018

Verhuur van fietsen en uitrusting
21-speed-hybridefietsen Met brake caliper
inclusief fietstassen

Helmen beperkte beschikbaarheid (€ 25, - ter plaatse te betalen)

Minimaal deelnemers: 12 personen (moet bereikt zijn 4 weken voor de afreisdatum)

Prijs p.p. in €Season 1Season 2
Kajuiten vanaf € 999€ 1.209

 Fiets Cruise langs de Donau tot de Zwarte Zee

  

Share