Fiets Cruise van Brugge naar Brussel


Print Friendly, PDF & Email

fiets-cruises

Fiets cruise Brugge Brussel . Een fietsvakantie, ideaal voor de hele familie. 

Geniet van deze mooie fietscruise van Brugge naar Brussel. Fiets langs de grootste Vlaamse "kunststeden", zoals Brussel, Mechelen, Antwerpen, Gent en Brugge. Deze steden tonen u hun Vlaamse kunstschatten. U kunt rustige fietstochten maken over oude jaagpaden, langs kleine kanalen en rivieren en via prachtige lanen met veel populieren. Fiets langs oude dorpjes waar ze nog bier brouwen zoals in grootvaders tijd. Ga het bier eens proeven in een authentieke pub of in een straatcafé onder de bomen. Maak een combinatie van prachtige fietstochten, diverse hoogtepunten en een heel leuk verblijf aan boord van uw "drijvend hotel". Tijdens deze fietscruise kunt u genieten van de aangename vertrouwde sfeer.

Moeilijkheidsgraad van deze fietsreis: niveau 1

Verklaring van de moeilijkheidsgraden:

Moeilijkheidsgraad 1: Je fietst bij deze reis over vlakke fietspaden en soms een stukje weg. Geschikt voor iedereen met een basisconditie. Ideaal voor familiefietstochten. Hou er wel rekening mee dat de ritten tot 50km lang kunnen zijn.

Planning en reisroutes

Planning en reisroutes
Dag 1: Brugge

Uw schip wacht op u in de haven van Brugge en de bemanning verwelkomt u aan boord. Je krijgt rustig de tijd om Brugge te ontdekken - Het Venetië van het Noorden - is in Europa bekend om zijn kunst en musea.

Dag 2: Fietsroute rond Brugge tot aan de Noordzee, ongeveer. 55 km

Je eerste fietstocht brengt je naar Damme, de geboorteplaats van Tijl uilenspiegel. Nadien fietsen we verder richting Blankenberge. Neem gerust de tijd om wat te relaxen hier aan zee en geniet van de stranden en een heleboel cafés. Na ongeveer 2 uur fietsen we terug naar Brugge.

Dag 3: Brugge - Vinderhoute - Gent, ong. 40 km

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Moerbrugge. De hele fietsroute volgt het Gent-Oostende-kanaal door de brede Vlaamse vlakten naar Gent. Na het diner kan je genieten van deze prachtige stad. In de middeleeuwen was Gent de tweede grootste stad na Parijs en heeft zijn architecturale rijkdom bewaard tot op de dag van vandaag.

Dag 4: Gent - Sint Amands / Dendermonde, ong. 48 km

Na het ontbijt fiets je naar Dendermonde. Een koffiepauze op de prachtige Vlaamse Grote Markt is een must. 's Avonds vaart het schip naar Sint Amands, één van de mooiste en meest bochtige delen van onze route op de Schelde.

Dag 5: Sint Amands / Dendermonde - Antwerpen, ong. 50 km

In Sint Amands begint vandaag je fietstocht. U rijdt langs de watertoren en steekt het Brussel-Rupel-Kanaal over. Daarna fiets je door een van de historische wijken waar al sinds de middeleeuwen bakstenen gebakken worden. Fiets verder langs de Rupel tot aan de Schelde. Vanaf Rupelmonde is het comfortabel fietsen tot Hemiksem, vervolgens rijden we langs de Schelde naar Antwerpen, het centrum van diamant verwerking van de wereld en onze bestemming voor vandaag. Antwerpen biedt een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het rijk versierde stadhuis in renaissancestijl, de historische Grote Markt, de enorme Onze Lieve Vrouwe Kathedraal en het middeleeuwse Kasteel: het Steen . (Diner is niet inbegrepen in Antwerpen wanneer u vaart op de Magnifique I of II. Uw gids zal u met plezier een paar goed restaurants aanbevelen.)

Dag 6: Antwerpen - Willebroek, ca.. 50 km

Na het ontbijt gaat met de fiets via Lier naar Willebroek, waar het schip al op u wacht.

Dag 7: Willebroek - Mechelen - Vilvoorde - Brussel, ong. 40 km

Terwijl uw schip vandaag doorvaart door het Willebroek-kanaal, kan u genieten van een laatste fietstocht door het groene, zachte en heuvelachtige landschap van Mechelen naar Vilvoorde. In Mechelen, zult u de meer dan 300 rijksmonumenten (geclassificeerd als historische monumenten) vinden, waaronder acht kerken, allemaal gebouwd in een gebied van drie vierkante kilometer. Van Vilvoorde vaart u door naar Brussel. Neem de tijd om eens rond te dwalen in onze eigen hoofdstad en geniet van het gotische stadhuis, de mooie gildehuizen, de grote markt en "Manneken Pis".

Dag 8: Brussel

Ontscheping na het ontbijt

12.05. - 19.05.18               Brugge - Brussel                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

26.05. - 02.06.18               Brugge - Brussel                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

09.06. - 16.06.18               Brugge - Brussel                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

23.06. - 30.06.18               Brugge - Brussel                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

21.07. - 28.07.18               Brugge - Brussel                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

04.08. - 11.08.18               Brugge - Brussel                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

18.08. - 25.08.18               Brugge - Brussel                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

Prijzen 2018 - MV QUO VADIS / Brussel - Brugge // Brugge - Brussel

accommodatie

2-bed-cabin       2-2 Pers.              € 929

2-bed-cabine single gebruik 1-1 Pers.             € 1.394

Fietsen en uitrusting

7-speed fiets UNISEX     € 70

E-bike   € 165

Extra nacht Brussel *

Brussel (dbl / sgl)             op verzoek

Brugge (dbl / sgl) *          op verzoek

 Fiets Cruise van Brugge naar Brussel

 

Fiets cruise Brugge Brussel
Share