Fiets Cruise Brussel Brugge


Print Friendly, PDF & Email

fiets-cruises

Fiets cruise Brussel Brugge. Een fietsvakantie, ideaal voor de hele familie. 

Fiets langs de grootste Vlaamse "kunststeden", zoals Brussel, Mechelen, Antwerpen, Gent en Brugge. Deze steden tonen u hun Vlaamse kunstschatten. U kunt rustige fietstochten maken over oude jaagpaden, langs kleine kanalen en rivieren en via prachtige lanen met veel populieren. Fiets langs oude dorpjes waar ze nog bier brouwen zoals in grootvaders tijd. Ga het bier eens proeven in een authentieke pub of in een straatcafé onder de bomen. Maak een combinatie van prachtige fietstochten, diverse hoogtepunten en een heel leuk verblijf aan boord van uw "drijvend hotel". Tijdens deze fietscruise kunt u genieten van de aangename vertrouwde sfeer.

Planning en reisroutes

Dag 1: Brussel

Individuele aankomst in Brussel. Het schip wacht u op in de haven van Brussel, waar de bemanning u van harte welkom heet aan boord. Inscheping van 15:00 tot 17:00 uur. Neem de tijd om onze hoofdstad te ontdekken: Maak eens een wandeling door het historische centrum van de stad, langs het gotische stadhuis en de mooie gildehuizen op de Grote Markt.

Dag 2: Brussel - Vilvoorde - Mechelen - Willebroek, ca.. 40 km

Tijdens het ontbijt zal het schip naar Vilvoorde varen. Tijdens uw eerste fietstocht kan u Mechelen bezoeken. Opmerkelijk aan Mechelen is dat meer dan 300 gebouwen geklasseerd staan als historisch gebouw, 8 ervan zijn kerken en dat alles op minder dan 3 vierkante kilometer. Ga verder door groene, zacht hellende heuvelachtige landschappen, langs pittoreske dorpjes en grote landgoederen in Willebroek. In tussentijd zal het schip op het kanaal van Willebroek naar de bestemming van vandaag varen .

Dag 3: Willebroek - Antwerpen, ong. 50 km

Tocht vanuit Willebroek via Lier naar Antwerpen. Deze havenstad aan de Schelde is één van 's werelds grootste diamant steden en heeft vele hoogtepunten: het stadhuis is één van de vele majestueuze gebouwen uit de Renaissance, het historische stadsplein Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal en het middeleeuws kasteel Steen. (Dinner op Magnifique I of II niet inbegrepen in Antwerpen. De gids zal u enkele restaurants aanbevelen voor uw diner.)

Dag 4: Antwerpen - Sint Amands / Dendermonde, ong. 50 km

De fietstocht van vandaag leidt u stroomopwaarts van de Schelde naar Hemiksem: na een korte klim kan je makkelijk fietsen tot Rupelmonde. Hier, waar de Rupel in de Schelde stroomt, volgt u de Rupel voor een tijdje en na een paar kilometer vindt u het dorpje Niel, dat naast het natuurreservaat Walenhoek ligt. Tussen Niel en Boom is een historisch gebied waar stenen worden vervaardigd sinds de Middeleeuwen. Steek het kanaal Brussel-Rupel over tot de watertoren van Sint-Amands. Dan weer langs de Schelde verder fietsen tot je de prachtige stad Dendermonde, de eindbestemming van vandaag, hebt bereikt. Een "must" is een korte stop voor een drankje op de mooie Grote Markt van Dendermonde.

Dag 5: Sint Amands / Dendermonde - Gent, ong. 48 km

De fietstocht van vandaag zal u leiden naar de prachtige stad Gent, waar het schip zal worden afgemeerd in Merelbeke. Ontdek het voetgangersgebied in het centrum van Gent, een deel met de fiets en deels te voet. De architecturale rijkdom in het historische centrum van de stad Gent (tijdens de Middeleeuwen de 2de grootste Europese stad net na Parijs), is prachtig onderhouden. (aanlegplaats: Merelbeke, ca. 15 fietsen minuten naar het centrum van Gent).

Dag 6: Gent - Vinderhoute - Brugge, ong. 40 km

Na het ontbijt vertrekt u naar Vinderhoute. Een deel van de fietstocht gaat langs het kanaal Gent - Oostende tot u Brugge bereikt. Het 'Venetië van het Noorden' staat bekend als een belangrijke stad van kunst en musea.

Dag 7: Fietstocht rond Brugge en de Noordzee, ongeveer. 55 km

De laatste fietstocht gaat eerst langs een paar rustige grachten en langs een aantrekkelijk polderlandschap met mooie kleine boerderijen. Dan via de kleine stad Damme naar de Noordzee. Een 12 kilometer lang zandstrand, talrijke cafés en het mooie duinlandschap van "Het Zwin" bieden genoeg afwisseling tijdens uw lunchpauze. Nadien fietst u terug naar Brugge.

Dag 8: Brugge

Ontscheping na het ontbijt tot 09:30 en individuele terugreis of verlenging in Brugge

19.05. - 26.05.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

02.06. - 09.06.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

16.06. - 23.06.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

30.06. - 07.07.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

14.07. - 21.07.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

28.07. - 04.08.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

11.08. - 18.08.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

25.08. - 01.09.18               Brussel - Brugge                              vanaf € 929 pp in tweepersoonskajuit

Prijzen 2018 - MV QUO VADIS / Brussel - Brugge // Brugge - Brussel

accommodatie

2-bed-cabin       2-2 Pers.              € 929

2-bed-cabine single gebruik 1-1 Pers.             € 1.394

Fietsen en uitrusting

7-speed fiets UNISEX     € 70

E-bike   € 165

Extra nacht Brussel - Brugge*

Brussel (dbl / sgl)             op verzoek

Brugge (dbl / sgl) *          op verzoek

 Fiets Cruise Brussel Brugge

 

Share