Fiets Cruise Kvarner Bay


Fiets Cruise Kvarner Bay

Print Friendly, PDF & Email

fiets-cruises

Fiets Cruise Kvarner Bay - mountainbikeroutes rond Kvarner Bay

Fiets Cruise Kvarner Bay

Fiets Cruise Kvarner Bay aan boord van een A Klasse cruise schip

Met een vloot van meer dan 50 schepen in vier verschillende categorieën, is de cruise lijn geschikt voor alle leeftijden en budgetten. Deze schepen geven reizigers de mogelijkheid om de prachtige natuurlijke omgeving en pittoreske, schilderachtige mediterrane steden te verkennen. Deze unieke manier van reizen en verkennen van kustplaatsen is één van de meest populaire en gemakkelijkste manieren om het ware Kroatië te leren kennen.  Lees meer ...

 

 

Cruiseschip Categorie A

• Airconditioned salon
• Traditioneel houten schip
• Cabines met eigen douche en toilet 
• Hoofdzakelijk stapelbedden
• 3de bed mogelijk op aanvraag

Ontdek schitterende kustlijnen, middeleeuwse steden, oude dorpen en pittoreske baaien. Al fietsend kan u genieten van de wonderschone landschappen langs de kustlijn en 's avonds ligt ons schip al op uw thuiskomst te wachten. U kan heerlijk onstpannen aan boord terwijl wij naar het volgende vertrekpunt varen.

• indrukwekkende kustlijnen

• middeleeuwse steden

• oude dorpen

• pittoreske baaien

• verbazingwekkend uitzicht vanop de heuvels

• bezoek aan mooie stranden, wijngaarden, dennebossen

Dag 1: OPATIJA- Krk Island, ca. 16 km Krk town – Punat - Krk  town

Boarding 11:30-13:00 in Rijeka. De gids begroet u met een drankje en een hapje. In de namiddag naar Krk per boot. Fietstocht vanuit Malinska via Sv. Anton, Nenadići en Vrh nach Krk.

Afstand rit: 16 km. (Krk - Punat - Krk)
Moeilijkheidsgraad 2
Boottocht: Opatija - Krk

Dag 2: Krk eiland

Vandaag rijdt u door een naar mediterraans geurende vegatatie en door velden met kastanje- en vijgenbomen naar het dorpje Dobrinj. Na Dobrinj rijdt u door de wijngaarden vallei om aan de noordelijke kant van het eiland aan te komen en het unieke dorpje Vrbnik. Vrbnik is gebouwd op een 50 meter hoge rots en thuis van de Zlahtina wijnen. Na het kuieren door enkele van 's werelds nauwste straatjes van de wereld en het drinken van wijn, rijden we verder door naar de natuurlijke haven van Punat waar we dineren en de nacht doorbrengen op het schip. Optioneel kan u ook overnachten in Krk.

Afstand rit: 36 km. (Krk - Dobrinj - Vrbnik - Punat)
Moeilijkheidsgraad 4
Boottocht: Krk

Dag 3:  Rab eiland

Tijdens het ontbijt vaart de boot naar Lopar op het eiland Rab van waaruit onze fietsroute leidt naar de zandbaai die zeldzaam is voor de Kvarner eilanden. Daarna rijden we langs de binnenkant van het eiland Rab. We passeren Spetarska Draga in de richting van de oude ommuurde stad Rab, waar zijn vier bekende klokkentorens staan op een pijlvormige landtong. Rond de middag komt onze boot aan in de haven en na de lunch kunnen we genieten van de sfeer in de oude stad of u kunt fietsen naar het natuurreservaat van Dundo woud op het schiereiland Kalifront en daarna terug naar Rab. Overnachting op de boot in de haven van Rab.
Afstand rit: 22 km (Lopar - Barbat - Rab) en 21 km (Rab - schiereiland Kalifront - Rab)
Moeilijkheidsgraad 3
Boottocht: Eiland Krk - Lopar - Rab

Dag 4: Novalja

Na een korte oversteek naar het eiland Pag, starten we onze tour langs de wondermooie landschappen van dit eiland. De eerste stop is het dorpje Lun met olijfbomen die wel duizenden jaren oud zijn en vele stenen muren die door de inwoners werden gebouwd om zich te beschermen tegen de wind. Voorzichtig langs de weg voor de vele loslopende schapen. In Novalja heeft u de mogelijkheid om terug te keren naar het schip of om verder te rijden met de groep. We raden u aan om een pauze te nemen in een traditionele "konoba" taverne om de traditionele Pag kaas te proeven. In het idyllische dorp Mandre keren we terug naar het schip en varen we verder naar het eiland Ilovik.
Diner en overnachting Ilovik
Afstand rit: 22 km. (Tovarnale - Novalja - Mandre - Ilovek) en 35 km. (indien u verder rijdt naar Mandre)
Moeilijkheidsgraad 3
Boottocht: Rab - Tovarnele - Novalja - Mandre - Ilovik

Dag 5: Ilovak eiland en Lošinj

Molat is het kleinste eiland die we aandoen tijdens deze cruise en daardoor ook de meest romantische. Het dorpje Molat heeft enkel een bakkerij, een winkeltje en 2 of 3 bars. De reis gaat inlands naar het dorpje Zapuntel waar de boot wacht. Langs de route ziet men prachtige baaien en stranden. Lunch aan boord en daarna verder naar het eiland Lošinj om dan te fietsen naar het vissersdorp Veli Lošinj om één van de vele baaien omringd door dennen te bezoeken op Cikat schiereiland. Overnachting in Mali Lošinj, met vele cafeetjes en kleurrijk geschilderde gevels.
Afstand rit: 21 km. (Ilovik eiland - Mali Lošinj - Cikat - V. Losinj)
Moeilijkheidsgraad 2
Boottocht: Ilovik eiland - Mali Lošinj

 

Dag 6: Lošinj eiland en Cres

Na het ontbijt rijden we tussen dennen- en laurierbomen naar eiland Cres. Onze eerste stop in het artistieke dorp Osor waar u kan terugkeren naar het schip en genieten van een ontspannen namiddag of een zware fysieke tocht maken naar het vissersdorp Martinscica. Daarna reist de boot verder naar het historische stadje Cres voor het diner en overnachting.
Afstand rit: 24 km. (Mali Lošinj - Osor) en 45 km (indien u verder rijdt naar Martinscica)
Moeilijkheidsgraad 2 en 4
Boottocht: Mali Lošinj - Osor - Martinscica - Cres

 

Dag 7: Optija Riviera en Hinterland

Tijdens het ontbijt vaart de boot naar Mošćenička Draga aan de Opatija Riviera. Van hieruit rijden we langs de kustbaan met spectaculair uitzicht op de zee en de eilanden naar Brseč, gelegen boven de zee op een rots. Na de lunch kan u kiezen om dezelfde kustbaan terug te nemen naar het schip of een moeilijkere weg te nemen met uw gids naar de St Jelena heuvel en terug naar Lovran. Lunch op het schip en verder naar Opatiji, waar u een vrije avond heeft om deze betoverende stad te bewonderen. Wandel door het park of langs de 12 km lange boulevard.

Dag 8: Ontscheping OPATIJA

Ontbijten en daarna terug naar huis.

Kroatië is een land van pittoreske eilanden, rijke geschiedenis, mediterraanse vegetatie en een mild klimaat. De beste manier om het land te ontdekken is ongetwijfeld per fiets.
Kvarner baai ligt in het noorden van Kroatië. De parel van Kvarner baai is Opitaja. Deze ietwat mondaine badplaats was vroeger de verbijfplaats in de winter van de hoofden van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. De Kvarner baai bestaat officieel uit de oostkust van het schiereiland Istrië tot in Volosko. De eilanden die we gaan bezoeken bestaan ook uit dat gebied. De grootste eilanden zijn Cres en Losinj, Krk, en Rab.

Prijzen en afreisdata 2018 (prijs per kajuit op basis van een tweepersoonskajuit)

VertrekPrijsBenedendekBovendek
05.05.2018.vanaf€960.00€1,020.00
12.05.2018.vanaf€960.00€1,020.00
19.05.2018.vanaf€960.00€1,020.00
26.05.2018.vanaf€960.00€1,020.00
02.06.2018.vanaf€1,020.00€1,160.00
09.06.2018.vanaf€1,020.00€1,160.00
08.09.2018.vanaf€1,230.00€1,340.00
15.09.2018.vanaf€1,230.00€1,340.00
22.09.2018.vanaf€1,020.00€1,160.00
29.09.2018.vanaf€850.00€910.00
06.10.2018.vanaf€850.00€910.00


Extras

Lokale tax (ter plaatse te betalen)

 • volwassenen                                  € 21
 • kinderen incl. 11 years                 € 10

Fiets & Uitrusting

 • 21-speed bike                                  € 60
 • E-Bike                                               € 160
 • Begeleide tour
 • Gegarandeerde afreizen
 • 3de persoon mogelijk op aanvraag
 • Gegarandeerde vertrektijden vanaf de haven van Opatija zaterdag om 13.00 uur (inchecken van 11.00 tot 12.00 uur).
  Fiets cruise met professionele gids. Fietsen aanbevolen apparatuur fietsen schoenen, rugzak, extra kleding, regen / zon bescherming. 
  Deelnemer gaat akkoord met de beslissingen en instructies van de gids die zich het recht voorbehoudt bij het wijzigen van de route volgens de weersomstandigheden.

  Cruiseprijs is inclusief : 

 • 7 nachten cruise op basis van half pension (ontbijt en 3 gangen lunch of diner - volgens dagelijkse activiteiten)
 • 1 liter water per dag, professionele fietsgids.
 • 2 handdoeken per persoon
 • Garantiefonds
 • BTW

       Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten 
 • Transfers luchthaven
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
Share