Fietscruise: Athene – Corfu


Print Friendly, PDF & Email

fietscruise athene corfu

Fietscruise Athene  corfu: Fietsend ontdekken we de wereldbefaamde Golf van Korinthe. Deze fietscruise heeft een moeilijkheidsgraad 3 (gevorderden)fietscruise athene corfu

Fietscruise:  Athene - Corfu voor gevorderden. 

Fietscruise voor de gevorderde fietser: Athene - Corfu - De Golf van Korinthe en de Ionische eilanden.

160 km fietsen | moeilijkheidsgraad 3

8 dagen / 7 nachten

 

Fietscruise Athene - Corfu aan boord van de tweemaster motorjacht Panagiota

fietscruise-voor-gevorderdenBestemmingen: Ionische Eilanden van Corfu & Cycladen + Argosaronische Golf van Athene

Categorie: Comfort class
Bouwjaar: 2001
Boot Maat: 24 x 7 m
Gast hutten: 10 (22 bedden)
Cabin Size: 6-8 m²

Badkamer: betegeld met houten panelen, alles in één douche, wastafel en toilet
Hut faciliteiten: Air-conditioning, haardroger, spiegel
Bedden: Dubbele bedden: 200x 140cm, eenpersoonsbedden: 200x 80cm
Service: Dagelijkse schoonmaak van de hutten en bed maken, verandering van handdoeken in het midden van de week, gratis internet
Bijzondere kenmerken: 2 master met zeilen, ingang aan de achterzijde, matrassen op zonnedek, 2 grote tafels en stoelen aan de achterkant
 
 
 
Panagiota SalonPanagiota
  fietscruise-corfu-athene

Al fietsend ontdekken we de wereldbefaamde Golf van Korinthe. Ervaar het unieke karakter van de Ionische eilanden met hun talrijke historische bezienswaardigheden.
Een week lang kan je deze streek verkennen met de fiets op de twee-master motor-zeilboot Panagiota. Ervaar de diversiteit van cultuur en landschappen van dit mooie Griekenland. Beroemde sites zoals Delphi, waar de oude Grieken ooit het orakel raadpleegden, of Aegina, waar de witte tempel van Aphaia straalt hoog boven de zee of de Asklepieion van Epidauros, met zijn goed bewaard gebleven oude theater, zijn maar enkele van de hoogtepunten van de tour. De passage door het Kanaal van Korinthe, een kunstmatige zeeweg zal zeker een onvergetelijke herinnering worden. In de archipel van de Ionische eilanden, zie je Griekenland op zijn groenst. Een ongerept landschap en eeuwen van de Venetiaanse invloed zijn kenmerkend voor deze nog vrij onbekende groep van eilanden. Het kristalheldere water van de Ionische Zee glinstert in alle schakeringen van blauw, het bergachtige landschap van Kefalonia en het vogel-heiligdom eiland Lefkas, het kleine eiland Paxos dicht bedekt in olijfgaarden, evenals de prachtige oude binnenstad van Corfu - staan allemaal garant voor een heerlijk ontspannende vakantie.

Moeilijkheidsgraad 3: Dit is een sportieve fietsroute, door de langere afstanden en/of stijgingen en dalingen op de route óf door de wat zwaardere ondergrond. Geschikt voor de fietser met een goede basisconditie en met enige fietservaring met wat langere afstanden.

De fietsroutes vereisen een gevorderd niveau van fitheid van de deelnemers. De dagelijkse routes hebben een lengte 20 - 50 km. Ze leiden door heuvelachtig- of bergachtige gebieden en zullen worden afgerond zonder tijdsdruk. Er zijn ook enkele langere beklimmingen. Het grootste deel van de wegen zijn geasfalteerd en vrij rustig van verkeer. Uw gids informeert u elke dag over de tour details. Je kan ofwel beslissen om alleen te fietsen, met behulp van verstrekte informatie en kaarten, of deelnemen aan een begeleide tour door onze gidsen of door andere deelnemers. U bent vrij om een halve of een hele dag uit te trekken om te zwemmen of te besteden aan boord van het schip, in plaats van deel te nemen aan een geplande fietstocht.

Planning

Dag 1: Athene / Piraeus (Marina Zeas)

Individuele aankomst in Marina Zeas (Piraeus). Check in op de Panagiota vanaf 14u00. Diner aan boord. Overnachting in de haven van Piraeus.

Dag 2: Piraeus - Aegina - Palaia Epidauros, ong. 35 km

In de ochtend varen we naar Aegina, het beroemde pistache eiland. Hier neemt onze eerste fietstocht ons mee naar de uitstekend bewaard gebleven tempel van Aphaia.  Daarna keren we terug naar de boot fietsend door het binnenland van het eiland, langs Palaiochora en het klooster van de Heilige Nektarios. In Aegina stad wordt de lunch geserveerd aan boord en de cruise gaat verder met een cross-over naar Palaia Epidauros.

fietscruise Athene-corfuDag 3: Epidauros - landengte van Corinth, ong. 35 km

Van Palaia Epidauros fietstocht naar het oude heiligdom van de demi-god Asklepios. Hier bezoeken we het best bewaarde theater van Griekenland met fenomenale akoestiek. Tijdens de middag varen we met de Panagiota door de landengte van Korinthe, die in 1893 werd voltooid. Deze 6.3 km lange maar slechts 24 m brede en 8 m diepe kanaal verbindt de Egeïsche Zee met de Golf van Korinthe.

Als de weersomstandigheden het toelaten vaart de cruise naar Galaxidi, anders overnachten we in Kiato in de buurt van Corinth.

Dag 4: Galaxidi - Delphi - Nafpaktos - Ithaca Island

In de ochtend pikt een transfer ons op bij Galaxidi en neemt ons mee naar de beroemde site van Delphi, die rust aan de voet van de Parnassus gebergte. Apollo, de god van het licht, werd hier ooit aanbeden en het orakel geraadpleegd. Niet alleen de vele tempels en schatten, het theater en het stadion, maar vooral de adembenemende locatie op een heuvel van het heiligdom maakt het bezoek aan Delphi een onvergetelijke ervaring.

Dag 5: Ithaca Island, ong. 20 of 28 km

In de ochtend fietsen we op het Ithaca Island. Het thuisland van de mythische koning Odysseus. Dit is een heuvelachtig eiland met prachtige landschappen. Op de fietsroute kunnen we genieten van het typische karakter van de Ionische eilanden weg van de toeristische routes: knoestige olijfbomen, kristalhelder water en vriendelijke eilandbewoners - de tijd lijkt stil te hebben gestaan op Ithaca. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het de bedoeling dat de Panagiota ons meeneemt naar Porto Katsiki na de lunch. Porto Katsiki is een van de meest beroemde stranden van Griekenland, direct onder de Leukadian klif. Een langere pauze is hier wel een  must om te kunnen genieten van zon en zee.

Dag 6: Nidri -Lefkas stad - Paxos Island, ong. 27 km

Vandaag fietsen we eerst door mooie olijfgaarden naar de verborgen watervallen van Nidri en later door het berglandschap van Lefkas naar de hoofdstad. Hier wacht de Panagiota ons op en neemt ons mee naar Paxos Island. We brengen de nacht door in de prachtige natuurlijke haven van Gaios.

fietscruise-athene-corfuDag 7: Paxos Island, ong. 23 km

Paxos, de kleinste van de zeven Ionische Eilanden is een grove van olijfbomen, die het eiland zijn prachtige zilver-groene kleur geeft. Op onze ochtend-fietstocht omcirkelen we het hele eiland. We kunnen ook een duik nemen in de Middellandse Zee op een van de vele stranden. Na de middag neemt de Panagiota ons mee naar Corfu-stad. Wandeldeling voorzien naar de sfeervolle oude stad. De laatste avond vindt plaats aan boord op traditionele wijze en omvat een gezamenlijk diner en een gezellig samenzijn met bemanning en gidsen.

Dag 8: Corfu

Na het ontbijt check-out.

DataSchip/tripBasisprijs
per persoon in een 2-pers. Kajuit benedendek
06.05. – 13.05.17Panagiota / Corfu – Athens (1)1,290 euro
17.06. – 24.06.17Panagiota / Athen - Corfu1,290 euro
24.06. – 01.07.17Panagiota / Corfu –Athen (1)1,290 euro
01.07. – 08.07.17Panagiota / Athen - Corfu1,290 euro
26.08. – 02.09.17Panagiota / Corfu –Athen (1)1,290 euro
30.09. – 07.10.17Panagiota / Athen - Corfu1,290 euro

(1) Tour in omgekeerde richting

Minimum: 14 deelnemers

Maximum: 20 deelnemers

Inbegrepen in de prijs

8-daagse reis op een comfortabel motorjacht met bemanning
7 overnachtingen in een tweepersoons hut beneden dek met douche / wc
2 x volpension en 5 x halfpension aan boord
begeleide fietstochten op de verschillende eilanden zoals beschreven in reisschema
Overzicht-kaarten voor de dagelijkse rondleidingen aan boord
Beddengoed en handdoeken

Bustransfer naar Delphi
Toegangskaarten voor musea en archeologische sites
Engels sprekende gids

Passage door het Kanaal van Korinthe

Kortingen - Toeslagen

Extras

Lokale belastingen en de havengelden (verplicht / ter plaatse te betalen)

volwassenen € 20

Kinderen tot 16 jaar € 10

Kortingen

3de persoon in triple cabine (alleen benedendek mogelijk) -50%

kinderen tot 16 in eigen kajuit -25%

Fiets & apparatuur

21- versnellingen fiets € 80

E-bike. € 140

extra nacht

Athens / Corfu (op aanvraag) -

transfers *

Gemeenschappelijke transfer luchthaven Athene - haven 20 €

Gemeenschappelijke transfer Athens hotel - haven 10 €

Gemeenschappelijke transfer luchthaven / hotel Corfu - haven 10 €

* Transfers alleen mogelijk bij het in- en ontschepen dag

Share