MSC


msc

MSC Cruises

MSC Cruises is de op één na grootste rederij ter wereld, met een meesterschap dat gebaseerd is op honderden jaren ervaring in de zeevaart. Deze meesters op zee brengen u in Mediterrane sferen naar de mooiste plekjes - van het ijzige Noorden tot het zonnige Zuiden.

Mediterraan genieten
Warmte, gastvrijheid, comfort en stijl staan centraal in de manier van leven - en varen - van MSC Cruises. Die Mediterrane instelling ziet u terug in de hartelijkheid waarmee de bemanning u ontvangt, maar ook in de elegante inrichting van de hutten en openbare ruimtes. En natuurlijk is de smaak van de Middellandse Zee terug te vinden in de restaurants, waar behalve verse pasta’s, pizza’s en brood natuurlijk ook allerlei andere internationale gerechten op het menu staan.

De ideale familievakantie

De cruises van MSC Cruises zitten voor iedereen vol onvergetelijke momenten, maar zijn bijzonder populair bij gezinnen en families. Voor kinderen is aan boord dan ook van alles te beleven, dankzij de zwembaden en speelruimtes en het brede aanbod aan kinderentertainment. Zo geniet je samen met het hele gezin, of juist even met z’n tweeën terwijl de kinderen in goede handen zijn. Bovendien cruisen kinderen tot en met zeventien jaar gratis als ze met hun ouders in één hut verblijven. Ze betalen dan alleen de havengelden.

Extra luxe in Yacht Club Suites

Wilt u behalve een groot schip met veel gezelligheid, uitstekende restaurants en bruisend entertainment ook genieten van exclusieve luxe? Dan kunt u bij MSC Cruises terecht in een Yacht Club Suite op basis van all inclusive met butlerservice, design-inrichting en een adembenemend uitzicht.

Algemene informatie over MSC Cruises

Dinerzittingen 
18:00 & 20:00. Bij diner in het á la carte restaurant wordt gewerkt in 2 zittingen. De precieze tijden zijn afhankelijk van het vaargebied en worden aan boord gecommuniceerd. Aurea Experience gasten kunnen kiezen wanneer zij willen dineren door middel van de ‘MyChoice Dining’ formule. Daarnaast heeft u altijd de keuze te dineren in het buffetrestaurant welke 20 uur per dag geopend is.

Drankprijzen
Frisdrank v.a. € 2,80
Cappuccino v.a. € 2,50
Bier v.a. € 2,30
Wijn (glas) v.a. € 4,50
Wijn (fles) v.a. € 18,00
Whisky v.a. € 4,90
Cocktail v.a. € 5,00

Er zijn diverse drankenpakketten mogelijk, zoals bijvoorbeeld:
Cheers: € 16,50 p.p.p.d. voor geselecteerde wijnen, bier van de tap, frisdrank en mineraalwater tijdens lunch en diner in zowel á la carte restaurant als het buffetrestaurant. Het drankenpakket kost € 9,- per kind per dag voor mineraalwater en frisdrank tijdens lunch en diner in zowel á la carte restaurant als het buffetrestaurant.
Allegrissimo: € 26 p.p.p.d. voor een onbeperkte consumptie van een selectie van alcoholische en alcoholvrije drankjes. Inclusief wijn per glas (wit, rood, rose of mousserende wijn uit de “Allegrissimo” selectie), tapbier, frisdrank, mineraalwater, warme drankjes en een ruime keuze aan drankjes en cocktails van de barlijst en ijs om mee te nemen. Het drankenpakket kost € 12 per kind per dag voor onbeperkt frisdranken, mineraalwater en vruchtensappen. Raadpleeg uw cruise-expert voor alle voorwaarden en overige drankenpakketten (zoals Allegro pakketten).

Alle losse drankprijzen zijn exclusief de service toeslag van 15% (zie ook bij fooien) en zijn aan wijziging onderhevig.

Fooienbeleid
* Service charge: Aan boord te voldoen. De service charge wordt automatisch op uw boordrekening bijgeschreven en is niet te wijzigen. U kunt er ook voor kiezen om de service charge vooraf te voldoen.
* Cruises in Middellandse Zee, Canarische Eilanden, Noord-Europa, Franse Antillen, Midden-Oosten en Cuba: € 8,50 per persoon per nacht (per april 2016: € 9).
* Cruises in de Caribbean (m.u.v. Franse Antillen): $12,- per persoon per nacht. 
* Cruises in Zuid-Amerika: $10,50 per persoon per nacht (per april 2016: $12).
* Cruises in Zuid-Afrika : $6 per persoon per nacht (per april 2016: $8).
* Grand Voyages van/naar de Franse Antillen, Canarische Eilanden & Marokko en Midden-Oosten: € 8,50 per persoon per nacht (per april 2016: € 9).
* Grand Voyages vanuit Zuid-Afrika: $6 per persoon per nacht (per april 2016: $12), vanuit Zuid-Amerika: $10,50 per persoon per nacht (per april 2016: $12), vanuit de Caribbean (m.u.v. Franse Antillen): $12,- per persoon per nacht.
* Grand Voyages naar Zuid Amerika, Zuid-Afrika, Caribbean, Australië :: € 8,50 per persoon per nacht (per april 2016: € 9).
* Kinderen t/m 2 jaar betalen geen fooien en kinderen van 3 t/m 13 jaar betalen 50%.

Voor cruises in de Caribbean geldt; kinderen van 3 t/m 17 jaar betalen 50%.
Per april 2016 geldt: Kinderen t/m 1 jaar betalen geen fooien, kinderen van 2 t/m 11 jaar betalen 50%.

N.B. De rederij schrijft ook automatisch een bedrag van € 1 ($1,50) op uw scheepsrekening bij voor een Unicef programma. Meer informatie vindt u in uw hut aan boord. Wilt u deze bijdrage niet

Kledingadvies
Overdag vrijetijdskleding en 's avonds:
Informele avonden voor zowel dames als heren casual. Gala-avonden en feesten zijn wat formeler. MSC Cruises vraagt u zich feestelijk te kleden. Voor heren een jasje en dasje en voor dames een nette jurk/rok/broekpak.

In verwachting
MSC Cruises heeft op geen enkel cruiseschip geschikte medische faciliteiten voor een bevalling aan boord en kan derhalve geen reservering accepteren of geen enkele reiziger vervoeren die aan het einde van de cruise 24 weken of langer zwanger zal zijn. Reizigers dienen in elk stadium van hun zwangerschap medisch advies in te winnen voordat men gaat reizen en een medische verklaring van hun arts te verkrijgen waarin bevestigd wordt dat zij fit zijn om te reizen rekening houdend met het schip en de specifieke route inclusief vermelding van het aantal weken dat de zwangerschap gevorderd is.

Kinderfaciliteiten
De rederij biedt een speciaal kinderprogramma aan boord voor kinderen van 0 tot 18 jaar, onderverdeeld als volgt:
• Babyclub jonger dan 3 jaar
• Miniclub 3 t/m 6 jaar
• Juniorclub 7 t/m 11 jaar
• Y-team 12 t/m 14 jaar
• Generation Teen Club 15 t/m 17 jaar

Regels passagiers onder de 25 jaar
• Alcoholconsumptie vanaf 18 jaar (21 jaar in de Caribbean/USA).
• Casino toegang vanaf 18 jaar (21 jaar in de Caribbean/USA).
• Minimum leeftijd hoofdboeker: 18 jaar.

Roken aan boord
Alleen toegestaan op daarvoor aangewezen plaatsen. In de hut en op het balkon mag niet worden gerookt. Ook elektronische sigaretten zijn verboden. Pijp en/of sigaar roken mag alleen in de sigaren lounge. Roken in de hut of op de balkons is ten strengste verboden. 
Als er bewijs van roken wordt gevonden, zullen speciale schoonmaakkosten van € 70,- in rekening gebracht worden en kan er aanvullend een boete worden opgelegd.

Voordelen bij MSC
MSC heeft diverse tarieven voor afwijkende gezinssamenstellingen:
* All-in one: 1 volwassene + max. 3 kinderen jonger dan 18 jaar. De volwassene betaalt het regulier gepubliceerde tarief volgens de brochure, terwijl het eerste kind onder de 18 jaar slechts 60% van het volwassene tarief betaalt en de andere kinderen alleen havengelden.
* Happy family: hutten met verbindingsdeur voor kinderen onder de 18 jaar. Voor 2 hutten naast elkaar rekenen we 3 volwassenen cruise only regulier gepubliceerde tarieven. Elk kind (max. 2) betaalt alleen de havengelden. Beschikbaar op MSC Armonia, MSC Opera, Musica-klasse schepen & Fantasia-klasse schepen.
* Tandem: extra hut met kinderen die nog geen 18 jaar zijn. Ouders betalen cruise-only regulier gepubliceerde tarieven, terwijl kinderen een gereduceerd tarief betalen. De tweede hut ligt niet gegarandeerd naast die van de ouders.
* Young & Young: 2 personen tussen de 18 en 29 jaar komen in aanmerking voor een speciale korting op regulier gepubliceerde tarieven.
* Senior club: 2 personen ouders dan 65 jaar komen in aanmerking voor een speciale korting op regulier gepubliceerde tarieven. Deze promotarieven zijn altijd op aanvraag en op basis van beschikbaarheid en geldig op de regulier gepubliceerde tarieven in de brochure en dient te worden herbevestigd op het moment van reserveren. Deze zijn niet combineerbaar met andere lopende acties en aanbiedingen.

Share a Little Love

Share