Riviercruise met wandelingen in de Dourovallei


Print Friendly, PDF & Email

wandel-cruise-thema-cruises

Riviercruise en wandelingen in de Dourovallei en haar ongerepte natuur

Vertrek op 17 april 2017 en op 16 oktober 2017 

PORTO - RÉGUA - BARCA D'ALVA - FERRADOSA - BITETOS - PORTO

Ondtdek de oogverblindede natuur op deze wandel cruise langs de Douro met aangepast wandelprogramma. Wandelingen met een officiële gids Vila Réal, Salamanca, Porto Douro-wijngaarden Spaanse avond en Gala-avond De flamenco-, fado- en folkloreavonden aan boord.

Croisieurope

CroisiEurope bevaart zowat alle rivieren, binnen en buiten Europa. Zo biedt deze rederij bijvoorbeeld cruises aan op de Mississippi, op de Wolga, en nog veel meer. CroisiEurope begon 39 jaar geleden en is de grootste Europese rederij van cruiseschepen. Al tientallen jaren geniet CroisiEurope het vertrouwen van zijn steeds terugkerende klanten. Riviercruises, kustcruises en kanaalcruises, ze kennen het allemaal. Daarenboven geniet je aan boord van een excellente service.Op de 43 schepen van de rederij werken de gemotiveerde crewleden dag in dag uit aan het goede verloop van de cruises. Thema Cruises en CroisiEurope wensen jullie een zeer aangename vakantie en wij zullen alles in het werk stellen om zo goed mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Lees Meer...

Uw Schip: Ms Infante Don Henrique

infante don henrique deck planKajuiten: Alle hutten bevinden zich boven het waterniveau en bieden een panoramisch uitzicht op het landschap. Ruim en comfortabel, ze hebben twee aparte bedden of een tweepersoonsbed, een badkamer (douche, toilet en wastafel) en handdoeken aan boord aanwezig. Ze zijn ook uitgerust met satelliet televisie, radio, haardroger en een kluisje. Er is ook een lift. Alle hutten bieden hetzelfde faciliteiten en zijn van dezelfde grootte. Sommige van de hutten op het bovendek hebben grotere ramen.

riviercruise wandelingen dourovallei
riviercruise wandelingen dourovallei
riviercruise wandelingen dourovallei

ROUTE: PORTO - RÉGUA - BARCA D'ALVA - FERRADOSA - BITETOS – PORTO

Cruise en wandelingen in de Dourovallei en haar ongerepte natuur. 8 Dagen genieten rustig varend op de Dourorivier in Portugal terwijl u overdag kan deelnemen aan een prachtig uitgestippeld wandelprogramma.

Wandelingen met een officiële gids Vila Réal, Salamanca, Porto Douro-wijngaarden Spaanse avond en Gala-avond

Geniet van de flamenco-, fado- en folkloreavonden aan boord.

Hoogtepunten:

Porto en zijn historische schatten.
Vila Réal en de tuinen van de Casa de Mateus
Salamanca, universiteitsstad.
De route van de portwijnen! Geniet van de wijnproeverijen.

DAG 1: Parijs - Straatsburg - PORTO

Vertrek naar Porto met chartervliegtuig(1) vanuit Parijs met tussenlanding in Straatsburg. Inscheping aan boord vanaf 17u. Installatie in de cabines en voorstelling van de bemanning, gevolgd door een welkomstcocktail in het salon en daarna diner aan boord. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, varen we tot aan de monding van de Dourorivier. Vanaf het schip ontdekt u Porto "by night": een onvergetelijk schouwspel.

DAG 2: PORTO - REGUA

Ontbijtbuffet aan boord. Vertrek per autocar voor een rondleiding door Porto. U ontdekt de kathedraal (versterkte kerk uit de 12de eeuw), het beurspaleis, de Clérigoskerk en -toren, het Vrijheidsplein en het stadhuis. Ook bezoekt u een kelder en proeft u portwijn in Villa Nova de Gaia, een gemeente op de linkeroever van de Douro. Terugkeer aan boord voor de lunch en vertrek van de cruise. Onderweg naar Régua ziet u de mooiste landschappen voorbijglijden. We varen door de sluizen van Crestuma en Carrapatello, met 36 m meteen de hoogste van Europa. Aankomst rond 20u in Régua. Diner aan boord gevolgd door een dansavond of een (vrije) avondwandeling in Régua.

DAG 3: REGUA - PINHÃO - VEGA DE TERON

Ontbijtbuffet aan boord.

Wandelprogramma: Deze wandeling voert u langs een boeiend traject in het natuurpark van Alvao. Een landschap van bergen, granietblokken, ingesloten valleien en afgelegen dorpjes vergezelt u op uw tocht (duur: 2u30 tot 3u, 7 km, hoogteverschil 320 m).

Programma begeleiders: Vertrek voor de excursie naar Vila Real, een stad met een heel uiteenlopende religieuze architectuur. Iets verderop maken we een van de mooiste wandelingen door de tuinen van de Solar de Mateus.

Terugkeer aan boord in Pinhão voor de lunch. We varen temidden van de beroemdste portwijngaarden, langs prachtige wijnheuvels met terrasbouw tot 700 meter hoog die statig uit de rivier oprijzen. We varen door de sluis van Valeira en komen 's avonds aan in Vega de Teron. Diner en animatie door de bemanning aan boord.

DAG 4: VEGA DE TERON (excursie naar Salamanca) – BARCA D'ALVA

Ontbijtbuffet aan boord. Vertrek voor de uitstap naar Salamanca waar u wordt rondgeleid. Deze door de UNESCO beschermde stad met haar stralende pracht herbergt uitzonderlijke parels van de Romeinse, Arabische en christelijke architectuur. U ontdekt er de oude en de nieuwe kathedraal, het plaza Mayor, het huis de Las Conchas (gevel bekleed met Sint-Jakobsschelpen, het symbool van de pelgrimstocht naar Compostella), de gevel van de universiteit in vergulde stenen uit de groeven van Villamayor, de romaanse San-Martínkerk, de Clerecía (de kerk van de H. Geest) en het stadhuis. U luncht in Salamanca. Ondertussen meert het schip aan in Barca d'Alva, waar we weer aan boord gaan. Diner van Spaanse specialiteiten gevolgd door een flamencoavond. Aanlegplaats voor de nacht.

DAG 5: BARCA D'ALVA – SENHORA DA RIBEIRA

Ontbijtbuffet aan boord.

Wandelprogramma: De kliffen met de roofvogels Een wandeling doorheen de bergen vanwaar u prachtige vergezichten over de Douro en Spanje heeft. In het Douro-reservaat, bekend om zijn beschermde fauna en flora, ontmoet u ongetwijfeld adelaars, gieren en wouwen. Verrekijker aanbevolen. Picknickmand (duur 3u, 8 km, hoogteverschil 530 m).

Voor de begeleiders: vertrek van de excursie naar Figueira de Castelo Rodrigo. Op een puntige rots, midden in een verbouwde vlakte, wist dit charmante dorpje met zijn gerestaureerde straatjes zijn authentieke ziel te bewaren. Prachtig uitzicht over de vallei.

Terugkeer aan boord voor de lunch en vertrek van de cruise richting Senhora da Ribeira. In de namiddag varen we op de Douro. Het ideale moment om op het zonnedek te relaxen en van de schitterende landschappen te genieten. Aankomst in Senhora da Ribeira. Galadiner aan boord gevolgd door een dansavond. Aanlegplaats voor de nacht.

DAG 6: SENHORA DA RIBEIRA - FERRADOSA - PINHÃO - REGUA - BITETOS

Afvaart in de vroege ochtend vanuit Senhora da Ribeira. Ontbijt aan boord. Ondertussen ziet u ongerepte landschappen en indrukwekkende rotspartijen. Aankomst in Ferradosa om 8u.

Wandelprogramma: Transfer per autocar naar São João da Pesqueira en vertrek van onze wandeldag door de wijngaard. Wie van wandelen houdt, ontdekt hier een ongerept natuurparadijs (picknickmand). (duur 4u, 14 km, 500 m dalen).

Voor de begeleiders: Excursie "portwijnen". U volgt de wijnroute en houdt halt in de belvédère in het hartje van de wijngaard, waarna u een proeverij van portwijnen in een quinta bijwoont.

De begeleiders gaan in Pinhão aan boord voor de lunch, de wandelaars komen rond 15u in Régua aan boord. We varen door naar Bitetos waar we in de avond aankomen. Diner en fadoavond aan boord.

DAG 7: BITETOS - PORTO

's Ochtends varen we naar Porto. Ontbijtbuffet aan boord, aankomst rond 11u in Porto. Lunch aan boord. Namiddag:

Wandelprogramma: Wandeling langs de Douro, naar de monding toe en daarna naar de Atlantische rand in het zuiden. Schitterende panorama's over de stad en de oceaan (duur 2u tot 2u30, 8 km, geen hoogteverschil).

Voor de begeleiders: Bezoek aan Braga dat de bijnaam "het Portugese Rome" te danken heeft aan zijn hoogwaardige religieuze architectuur.

Diner aan boord gevolgd door een folkloreavond.

DAG 8: PORTO - Straatsburg - Parijs

Ontbijtbuffet aan boord en ontscheping. Terugvlucht Porto/Parijs(1) met landing in Straatsburg, na een betoverende Portugese week, het hart en het hoofd boordevol herinneringen. Einde van onze diensten.

van 17/04/2017 tot 24/04/2017 vanaf 1 840 € per persoon

van 16/10/2017 tot 23/10/2017 vanaf 1 660 € per persoon

van 16/04/2018 tot 23/04/2018 vanaf 1 695 € per persoon

van 15/10/2018 tot 22/10/2018 vanaf 1 695 per persoon

 

Inbegrepen in de prijs

Vluchten vanuit Parijs

DRANKEN INBEGREPEN
Bij de maaltijden aan boord en aan de bar
Verfijnde, Franse keuken
Diner en gala avond
Welkomscocktail

Gratis Wifi en touchpad beschikbaar aan boord
Audiofoonsysteem tijdens de excursies

Presentatie van de commandant en zijn bemanning
Show van de bemanning
Animatie aan boord

Bijstands-en repatriëringsverzekering
Haventaksen inbegrepen

Flamenco-, fado- en folkloreavonden

De + wandelextra’s
Wandelingen in de natuurparken van de Alvao en de Douro,
door de wijngaard, naar de kliffen waar roofvogels nestelen
en langs de kust van Porto, samen met een officiële gids.

Share