Wandel Cruise in Kroatië en Montenegro


Print Friendly, PDF & Email

Wandel Cruise Kroatië

Kroatië en Montenegro | Vertrek op 10 mei 2018 | 8 dagen - 7 nachten

Wandel Cruise Kroatië : De Dalmatische kust met haar azuurblauwe water spreekt tot ieders verbeelding. Deze Kroatië cruise is met haar vele kleine aanleghavens gegarandeerd een fantastische cruise- en wandelbelevenis. Met het kustschip Belle de l'Adriatique varen we langs tal van kleine eilandjes, meren we aan in de mooiste baaien en genieten we van het voorbijglijdende landschap in alle stijl. Ga met ons mee op een schitterende wandel cruise en geniet met volle teugen van deze prachtige kust. Op deze cruise varen we ook doorheen de fjord van Kotor in Montenegro. 

wandelcruise-kroatie8Ms La Belle De L'adriatique - Wandel Cruise Kroatië 

Alle kajuiten van de MS LA BELLE L'ADRIATIQUE hebben zicht naar buiten en zijn uitgerust met een douche en toilet, satelliet-tv, haardroger, kluis, radio, individuele centrale verwarming of air-conditioning. Op het is schip is wifi beschikbaar. >>> Meer info

Wandel Cruise Kroatië
Wandel Cruise Kroatië
Wandel Cruise Kroatië

DUBROVNIK - MLJET - KORCULA - SIBENIK - TROGIR - SPLIT - VIS - HVAR - KOTOR - DUBROVNIK

Geniet van deze mooie wandelcruise in de prachtige streken van Kroatië en Montenegro.

Met prachtige landschappen en idyllische natuur is het genieten van de wandelingen in het Krka- en Lovcennatuurpark samen met een officiële berggids. Er is ook veel verscheidenheid in de architectuur in de pure traditie van het Venet Geniet van de paradijselijke schoonheid van de eilanden Mljet, Korcula en Hvar.

Vaar langs schitterende landschappen, en ontdek het Krka- en Lovcen-natuurpark.

Zeker een bezoek waard: Dubrovnik, "de parel van de Adriatische Zee" Het eiland Mljet, Split en het paleis van Diocletianus, De Krkawatervallen en Trogir

Op dag 2 van de cruise beginnen we met het wandelprogramma:

DAG 2: DUBROVNIK - MLJET

Programma begeleiders: Vrije namiddag om Dubrovnik verder te verkennen. Een echte aanrader is een wandeling langs de vestigingen(2). De muren omringen de oude stad volledig, dit is zo'n 2 km in totaal. Op sommige plaatsen zijn ze tot 25 m hoog. Op de stadsmuren heeft u een bijzonder mooi uitzicht over de oude stad.

Wandelprogramma: (duur 2u30, 5 km, hoogteverschil 400 m). De bus brengt u van de haven naar Ploce, in het oosten van Dubrovnik, waar u een pad uit de 6de eeuw volgt. Hoe hoger u klimt, hoe indrukwekkender het panorama. Vanuit het plaatsje Bosanka daalt u de Srdheuvel af naar de ruïnes van het keizerlijk fort waar u het mooiste uitzicht heeft over de baai van Dubrovnik. Een bochtig pad brengt u terug naar de oude stad.

Terugkeer aan boord in de avond. Diner gevolgd door een dansavond. Afvaart rond middernacht.

DAG 3: MLJET - KORCULA

Wandelprogramma: Na de uitstap naar het klooster keren we via een korte wandeling van een uurtje terug naar Pomena. Terugkeer aan boord in de late ochtend. Tijdens de lunch varen we naar Korcula. Aankomst rond 14u.

Programma begeleiders: Te voet verkennen we de stad en bezoeken we de St-Marcuskathedraal (1420) die getuigt van de behendigheid van de steenhouwers en het talent van de beeldhouwers uit die tijd. U bewondert het indrukwekkende portaal geflankeerd door twee leeuwen, een werk van de Milanees Bonino, en de evangelist Sint-Marcus in het ronde raam. Het stadsmuseum herbergt oude Griekse en Romeinse voorwerpen.

Wandelprogramma: (duur 4u, 10 km, hoogteverschil 300 m). Korcula is het op vijf na grootste eiland in de Adriatische Zee. De valleien, bossen, wijngaarden, olijfboomgaarden, authentieke dorpjes en traditionele cultuur vormen een unieke sfeer. Tijdens de wandeling ontdekt u de heuvels van Forteca, Naplov en St Anton. Op de toppen van Karcula ligt Forteca, ook gekend onder de naam Fort Wellington, gebouwd in 1813. Naplov is een gigantisch meer van regenwater in het hartje van het Hoberpark, een beschermd bos van 25 ha. Na een wandeling in de schaduw van de pijnbomen, volgt u een pad langs eeuwenoude cipressen dat u naar de St-Antoniuskerk brengt.

Terugkeer aan boord in de avond. Diner aan boord gevolgd door een folkloreavond "sabeldans". Afvaart rond middernacht.

DAG 4: KORCULA - SIBENIK

Programma begeleiders: Rondleiding in de stad en de watervallen van Krka. Tijdens dit bezoek maakt u kennis met de culturele erfenis, maar ook met het moderne leven van de oudste Slavische stad aan de Adriatische Zee. U bezoekt het historische centrum met zijn doolhof van straatjes uit de 15de en 16de eeuw, net als de volledig in steen opgetrokken Sint-Jacobskathedraal. We bezoeken ook de watervallen van Krka. Vanaf zijn spectaculaire bron bij Knin stroomt de Krka 75 km naar de Adriatische Zee in Sibernik. De rivier wordt breder, vormt een meer en wordt daarna weer smaller bij de Skradinski Buk. Op die plaats is de rivier op haar mooist: het water stroomt naar beneden over 17 travertintrappen die zeer kort na elkaar volgen.

Wandelprogramma: (duur 2u). Transfer per autocar naar het natuurpark van Krka waar we de rivier volgen tot in Skradin. Onderweg zien we de prachtige watervallen. Terugkeer aan boord voor het diner gevolgd door de avond van de bemanning.

DAG 5: SIBENIK - TROGIR - SPLIT

Rondleiding in de stad. Trogir werd op een eiland gebouwd en is een pareltje met haar doolhof van straatjes doorspekt met trappen en doorgangen. De stad wordt als werelderfgoed door de Unesco beschermd. U ontdekt de prachtige Sint-Laurentiuskathedraal uit de 13de eeuw. Terugkeer aan boord in de late ochtend. Afvaart naar Split. We varen langs de Dalmatische kust en komen rond 14u aan in Split. De op een na grootste stad van Kroatië vormt het hart van Centraal-Dalmatië. Split, dat is bovenal het paleis dat Diocletianus op een paar kilometer van de grote stad Salona liet bouwen. In de middeleeuwen groeide de agglomeratie rond dit paleis en ging de stad zich verder ontwikkelen. De rondleiding neemt u mee naar de Trumbiceva Obala, de uitgestrekte promenade langs de zuidgevel van het paleis. Van het paleis van Diocletianus uit de Romeinse periode is alleen de omwalling tamelijk goed bewaard gebleven, net als het mausoleum van Diocletianus dat op het einde van de 7de eeuw werd omgebouwd tot een kathedraal. Tussen de 13de en 17de eeuw werd daar nog een klokkentoren aan toegevoegd. Tijdens uw bezoek ontdekt u de zuilengalerij, de tempel van Jupiter en de Sint-Domniuskathedraal. Het vroegere mausoleum van Diocletianus behield zijn oorspronkelijke structuur, omgeven met 24 zuilen. Terugkeer aan boord aan het einde van de dag. Diner aan boord. Vrije avond.

DAG 6: SPLIT – VIS - HVAR

Programma begeleiders: Rondleiding in de stad die van start gaat op het Trg Svetog Stjepana-plein dat een van de grootste en oudste pleinen van Dalmatië is. Op het programma staat ook de Sint-Stefanuskathedraal met de klokkentoren. Het gebouw werd tussen de 16de en 17de eeuw opgetrokken op de funderingen van een primitieve kathedraal die door de Turken verwoest was. Langs de haven gaan we verder naar het franciscaner klooster uit de 15de eeuw. U bezoekt niet alleen het klooster zelf, maar ook de refter waarin kantwerk, munten, zeekaarten en zeldzame boeken tentoongesteld zijn.

Wandelprogramma: (duur 4u, 12 km, hoogteverschil 460 m). Hoge bergschoenen en uitschuifbare wandelstokken zijn aanbevolen bij deze wandeling (zelf meenemen). De autocar brengt u naar het dorpje Dol, vlak bij Stari Grad. Wandeling door prachtige bossen, op de uitlopers van de Sint-Nikolaasberg, het hoogste punt van het eiland. Afdaling langs oude herdersdorpjes naar het dorpje Svirce, Terugkeer aan boord voor het galadiner gevolgd door een dansavond. Het schip vaart 's nachts af richting Kotor.

DAG 7: KOTOR - DUBROVNIK

Programma begeleiders: Rondleiding in Kotor. Na het ontbijt aan boord vertrekt u te voet naar de stad. U bezoekt de kathedraal van Sint Trifon, gebouwd in de 9de eeuw nadat enkele vissers de relieken van de heilige hadden meegebracht uit Klein-Azië. Daarna volgt het maritiem museum.

Wandelprogramma: (duur 3u30, 8 km, hoogteverschil 850 m). Hoge bergschoenen en uitschuifbare wandelstokken zijn aanbevolen bij deze wandeling (zelf meenemen). De autocar brengt ons naar Vrh Polja, aan de grens van het natuurpark van Lovcen. Na een lunch van streekproducten in een restaurant, starten we onze wandeling in het Lovcennatuurpark dat de mooiste wandelpaden van het land herbergt. Het nationale park bestrijkt het middelste deel en het hoogste deel van de Lovcenberg. Volgens de Montenegrijnse traditie is de Lovcen een heilige berg en een nationaal symbool.

Terugkeer aan boord rond 17u en vertrek van de cruise richting Dubrovnik waar we in de avond aankomen. Diner aan boord. Vrije avond.

DAG 8: DUBROVNIK - Frankrijk

Ontbijtbuffet aan boord. Prettige terugreis! Wij hopen dat u ervan heeft genoten.

Kajuiten:

HOOFDDEK 2 APARTE BEDDEN-PATRIJSPOORT CU Duble kajuit 1 660,00 € per persoon

INSCHEPINGSDEK 2 APARTE BEDDEN Duble kajuit 1 930,00 € per persoon

HOOFDDEK 2 APARTE BEDDEN - PATRIJSPOORT Duble kajuit 1 859,00 € per persoon

BOVENDEK 2 APARTE BEDDEN Duble kajuit 2 015,00 € per persoon

BOVENDEK 1 EENPERSOONSBED Single cabin 2 015,00 € per persoon

Inbegrepen:

Wijn, water, bier, fruitsap en 1 koffie bij de maaltijden
Volpension dranken aan de bar (behalve Champagne en wijnkaart) - de welkomstcocktail - bijstand door onze hostess aan boord - gala-avond - folkloreavond - de bezoeken en wandelingen beschreven in het programma - de transfers met de autocar voor de wandelingen - de lunch in een restaurant op dag 7 voor de wandelaars - de begeleiding door een officiële wandelgids - de bijstands-/repatriëringsverzekering - de haventaksen.

Niet inbegrepen:

Vluchten

Transfer luchthaven-haven-luchthaven: € 55,00

Transfer trein Brussel mogelijk

Dranken van de wijnkaart, dranken bij de maaltijden tijdens excursies of op verplaatsing, ook Champagne aan de bar - de wandeluitrusting - de persoonlijke uitgaven.

Kortingen - Toeslagen

Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %

Korting voor de derde persoon in een drie-persoonkajuit : - 30 %

Share