Wandel Cruise in de Rhônevallei


Print Friendly, PDF & Email

Wandel Cruise Rhônevallei

MS van gogh6Ms Van Gogh

Karakteristieken:

Bouwjaar: 1999, gerenoveerd in 2007
Lengte: 110 meter
Breedte: 11,40 meter
Aantal kajuiten: 78 kajuiten
Capaciteit: 158 passagiers

Faciliteiten aan boord: salon met dansvloer, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, bibliotheek, shop.
Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Centrale verwarming, elektriciteit 220V, tele-video in het salon, radar, radiotelefoon, wifi aan boord (betalende service).

>>> Meer info

Onze route:

LYON - CHAVANNAY - HET PILAT-MASSIEF - AVIGNON - ARLES - DE ALPILLES - VIVIERS - DE GORGES DE L'ARDÈCHE - VIENNE - LYON

Cruise en wandeltochten in de Rhônevallei en de Provençaalse Rhône.

Wandel cruise in de Rhônevallei met prachtige uitgestippelde wandeltochten
6 dagen / 5 nachten

Cruise doorheen de magische Rhône-vallei. We varen voorbij Givors, Vienne en Condrieu aan de voet van het wijngebied "Côtes Rôties".

Prachtige Wandelingen langs het Pilat-massief, in de Alpilles en Baux de Provence, in het natuurpark Gorges de l'Ardèche en nog veel meer.

DAG 1: LYON

Onthaal aan boord om 18u in Lyon, quai Claude Bernard. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail in het salon. Voorstelling van het wandelprogramma. Diner aan boord gevolgd door een animatieavond.

DAG 2: LYON - CHAVANAY

Ontbijtbuffet aan boord. Om 8u varen we weg uit Lyon naar Chavanay. Cruise doorheen de magische Rhône-vallei. We komen voorbij Givors, Vienne en Condrieu aan de voet van het wijngebied "Côtes Rôties". Lunch aan boord. Aankomst in Chavanay om 14u.

Wandelprogramma: Wandeling langs het Pilat-massief. Dit middelhoge massief voert u langs verbluffende belvedères van graniet boven de Rhône, met de Alpen op de achtergrond. (duur 2u45, 7 km, hoogteverschil 200 m).

Programma begeleiders: Bezoek aan Chavanay, een middeleeuws stadje. Ontdek de eeuwenoude straatjes, de torens, de kerken uit de 17de eeuw, de oude molen waarvan de molenstenen bewaard bleven. Daarna volgt een bezoek aan een wijnkelder met proeverij.

Terugkeer aan boord rond 18u30. Het diner wordt om 20u geserveerd. Vrije avond. Aanlegplaats voor de nacht.

DAG 3: CHAVANAY - AVIGNON

De boot vaart af om middernacht. Ontbijtbuffet terwijl we voortvaren. We varen door de Bollène-sluis met een hoogteverschil van 23 m; een van de grote meesterwerken uit de jaren '50. Lunch tijdens het varen. We bereiken Avignon rond 15u. De oude hellenistische en Romeinse stad werd in de 12de eeuw de stad van de pausen. Avignon is de culturele parel van de Provence, niet alleen om zijn erfgoed, maar ook om zijn artistiek leven. Omgeven door wallen en door de Rhône is Avignon vandaag een absolute must see. Bezoek te voet aan de Pausenstad. Vrije tijd en terugkeer aan boord. Provençaals diner aan boord gevolgd door een folkloreavond. Aanlegplaats voor de nacht.

DAG 4: AVIGNON - ARLES - VIVIERS

Vertrek vroeg in de ochtend. Ontbijtbuffet al varend. Aankomst rond 8u in Arles. Vertrek per autocar naar Baux de Provence.

Wandelprogramma: Wandeling in de Alpilles en Baux de Provence. De Alpilles-bergketen vormt een klein kalkmassief. Wellicht zijn dit de meest bekende en meest bezochte heuvels van de Provence. (duur 2u à 2u30, 5 km, hoogteverschil 150 m).

Programma begeleiders: Bezoek aan Baux de Provence. Het dorpje Baux de Provence ligt in het hartje van de Alpilles, op een rotsplateau, op een hoogte van 245 m. Het dorp kijkt uit over de spectaculaire landschappen van Arles, de Camargue en de Alpilles en biedt adembenemende panorama's. Deze immense en schitterende burcht van steen is onbetwistbaar een topper in de Provence! Het dorpje wordt beschermd en draagt het label "een van de mooiste dorpen van Frankrijk".

Terugkeer aan boord rond 13u. Lunch. In de namiddag: excursie per autocar naar de Camargue. Ontdek de bekende dorpjes Saintes-Maries-de-la-Mer, de typische landschappen met de wilde paarden, de roze flamingo's, de rijstvelden en de zoutmeren. Terugkeer naar Arles in de avond. Om 20u vertrekt het schip naar Viviers. Galadiner aan boord gevolgd door een dansavond.

Dag 5: VIVIERS

Ontbijtbuffet al varend. Aankomst rond 8u in Viviers. Vertrek per autocar naar Vallon Pont d'Arc.

Wandelprogramma: wandeling in het natuurpark Gorges de l'Ardèche. Wie van wandelen houdt, zal ongetwijfeld diep onder de indruk zijn van de grandioze en unieke landschappen die u in de Gorges de l'Ardèche kunt bewonderen. (duur 2u, 6 km, hoogteverschil 250 m).

Programma begeleiders: Bezoek de grot van de Pont d'Arc, een replica van de grot van Chauvet, waarin je onder te dompelen in het hart van prehistorische rotstekeningen.

Terugkeer rond 13 uur in Viviers. Lunch aan boord. Rond 15u, vertrek voor het bezoek te voet aan Viviers. De middeleeuwse stad wordt beschermd als een "secteur sauvegardé" van de regio Rhône Alpes en is de oude verblijfplaats van de bisschoppen. Dit lijkt wel een architectuurmuseum in de open lucht, waar in elke steen een bladzijde van de geschiedenis staat geschreven. In de late namiddag gaan we terug aan boord. Afvaart om 18u naar Vienne. Diner aan boord gevolgd door een animatieavond.

DAG 6: VIENNE - LYON

Ontbijtbuffet al varend. Aankomst rond 9u in Vienne. Halte van 2u voor een bezoek te voet aan de stad die ooit de hoofdstad was van de Romeinse provincie "Viennensis" en tot in de 15de eeuw ook een religieuze hoofdstad was. Terugkeer aan boord om 11u en vertrek van de cruise richting Lyon. Lunch tijdens het varen. Aankomst rond 15u in Lyon. Einde van onze diensten.

Vertrek 08/04/2017
Vanaf 945,00 € per persoon (2-persoonskajuit)

Inbegrepen in de prijs

Cruise in volpension vanaf het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag - de inbegrepen dranken: dat zijn uitsluitend water, wijn, bier en fruitsap naar believen en 1 koffie geserveerd door CroisiEurope tijdens de maaltijden aan boord evenals de dranken aan de bar (behalve champagne en wijnkaart) - verblijf in een 2-persoonskajuit met douche en wc - de transfers per autocar vermeld in het programma - de excursies en wandelingen beschreven in het programma - de begeleiding door een officiële gids - de folkloreavond - de gala-avond - de bijstand door onze hostess aan boord - de welkomstcocktail - de haventaksen - de bijstands- en repatriëringsverzekering.

Niet inbegrepen in de prijs

Dranken van de wijnkaart, dranken bij de maaltijden tijdens excursies of verplaatsingen, en ook Champagne aan de bar - de annulatie- en bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven - alle prestaties die niet specifiek in het programma vermeld worden.

Share