Wijn Cruise Portugal en Spanje


Print Friendly, PDF & Email

wijn cruise portugal en spanje

Wijn Cruise Portugal en Spanje in de Dourovallei en haar ongerepte natuur

Vertrek op 28 oktober 2017 

PORTO - REGUA - PINHAO - VEGA DE TERON (Spanje) - BARCA D'ALVA - SENHORA DA RIBEIRA - FERRADOSA – PORTO

Wijn Cruise Portugal en Spanje: Ondtdek de oogverblindede natuur op deze wijncruise langs de Douro met aangepaste bezoeken aan Porto Douro-wijngaarden, wijnkelders en prachtige Spaanse avond en  folkloreavonden aan boord.

wijn cruise portugal en spanje

Wijn Cruise Portugal en Spanje met Croisieurope

CroisiEurope bevaart zowat alle rivieren, binnen en buiten Europa. Zo biedt deze rederij bijvoorbeeld cruises aan op de Mississippi, op de Wolga, en nog veel meer. CroisiEurope begon 39 jaar geleden en is de grootste Europese rederij van cruiseschepen. Al tientallen jaren geniet CroisiEurope het vertrouwen van zijn steeds terugkerende klanten. Riviercruises, kustcruises en kanaalcruises, ze kennen het allemaal. Daarenboven geniet je aan boord van een excellente service.Op de 43 schepen van de rederij werken de gemotiveerde crewleden dag in dag uit aan het goede verloop van de cruises. Thema Cruises en CroisiEurope wensen jullie een zeer aangename vakantie en wij zullen alles in het werk stellen om zo goed mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Lees Meer...

wijn cruise portugal en spanjeUW SCHIP: De MS Miguel Torga vaart op de Douro. Bouwjaar : 2016 Lengte : 80 m Breedte : 11.40 m Aantal kajuiten: 66 Onthaalcapaciteit : 132 passagiers Accommodatie aan boord : salon met grote ramen, restaurant, bibliotheek, tv, winkeltje, lift, ingericht zonnedek. Airconditioning op het hele schip en in elke kajuit, centrale verwarming, gratis wifi aan boord.

SCHIP MET 3 DEKKEN DE KAJUITEN •Bovendek : 34 dubbele kajuiten •Tussendek : 14 dubbele kajuiten •Hoofddek : 18 dubbele kajuiten Accommodatie : alle kajuiten zijn uitgerust met douche en wc, een flatscreen tv, een haardroger, een safe en een kast.

riviercruise wandelingen dourovallei
riviercruise wandelingen dourovallei
riviercruise wandelingen dourovallei

6 dagen vanaf 865 € vertrek 28/10/2017

PORTO - REGUA - PINHAO - VEGA DE TERON (Spanje) - BARCA D'ALVA - SENHORA DA RIBEIRA - FERRADOSA – PORTO

Met zijn ruime horizon, de valleien ingebed door hoge wanden, de terrasvormige wijngaarden, de mooie “quintas” (wijnbouwdomeinen), is de vallei van de Douro de oudste ter wereld gekende wijnstreek, die de “titel” draagt sinds 1756. De streek is opgenomen als werelderfgoed door de Unesco, dankzij de uitzonderlijke omgeving en de productie van uitstekende wijnen, zoals de bekende Porto.

DAG 1 PORTO
Inscheping aan boord om 17u. Installatie in de cabines en voorstelling van de bemanning in het salon, gevolgd door een welkomstdrank in het salon en het avondmaal aan boord. ’s Avonds is er de facultatieve uitstap per autocar op ontdekking van het verlichte Porto.

DAG 2 PORTO - REGUA
Na een lekker ontbijtbuffet aan boord, vertrekken we voor het facultatief bezoek “op ontdekking van Porto”. De 2de grootste stad van Portugal, waarvan het historisch centrum beschermd is als werelderfgoed door de Unesco, is een van de oudste Europese steden: oude nog ongeschonden wijken, een wirwar aan kronkelige straatjes, huizen met gewelven, prachtige kerken… Maar Porto is in eerste instantie de wijn van Porto: onder de wijnkelders die zich uitstrekken over de Douro in Vila Nova de Gaia, bezoeken we één van de meest vermaarde kelders waar deze uitzonderlijke wijn langzaam en in het grootste geheim rijpt. Terugkeer aan boord voor het middagmaal en afvaart. We bewonderen de prachtige landschappen tijdens de vaart tot in Regua. We komen langs de sluizen van Crestuma en Carrapatello, de hoogste in Europa, met 35 meter. Aankomst in Regua omstreeks 19u30. Avondmaal en spektakel door de bemanning aan boord.

DAG 3 REGUA - PINHAO - VEGA DE TERON (Spanje)
Ontbijtbuffet aan boord vervolgens een facultatieve uitstap naar Vila Real, stad met heel gevarieerde religieuze kunst. Een eind verderop bezoeken we de prachtige tuinen Solar de Mateus. Daarna gaan we terug aan boord in Pinhao. Middagmaal aan boord. De bootreis gaat verder richting Vega de Teron, wij varen door het hart van de beroemde wijngaarden van Porto. Aankomst tegen de avond. Avondmaal en Spaanse avond aan boord.

DAG 4 BARCA D'ALVA - SENHORA DA RIBEIRA
Ontbijtbuffet aan boord en vervolgens een facultatieve uitstap naar Salamanca, beschermd als werelderfgoed door Unesco. Deze prachtige stad biedt buitengewone Romeinse, Arabische en christelijke architecturale schatten. Middagmaal in Salamanca. Terugkeer aan boord in Vega de Teron. De bootreis gaat verder richting Senhora da Ribeira, aankomst tegen de avond. Gala-avond gevolgd door een dansavond.

DAG 5 SENHORA DA RIBEIRA - FERRADOSA - FOLGOSA - LEVERINHO
Ontbijtbuffet aan boord. ‘s Ochtends vroeg vaart de boot naar Ferradosa. Vertrek voor een facultatieve uitstap naar de “Porto-wijnen”. U zult de wijnroute volgen langsheen de wijngaarden, met halte in een uitzichttoren midden in de wijngaard. Nadien kunt u Porto-wijn proeven in een quinta. Terugkeer aan boord in Folgosa voor het middagmaal. De reis gaat verder naar Leverinho. Tijdens de reis kan u genieten van wilde landschappen en indrukwekkende rotsen. Avondmaal en folkloreavond aan boord.

DAG 6 LEVERINHO - PORTO
’s Morgens vroeg vertrekt de cruise richting Porto. Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst omstreeks 9u in Porto. Ontscheping. Einde van onze diensten.
NB: om veiligheidsredenen zijn uitsluitend de rederij en de kapitein van het schip bevoegd om de reisweg van de cruise te wijzigen. Het aantal aanlegsteigers is beperkt op de Douro, daarom liggen onze schepen soms naast elkaar aangemeerd.

Kortingen:

Kinderenkorting van 2 tot 9 jaar - 20%
Korting 3de persoon in een triple kajuit: - 30%

Inbegrepen:

de cruise op basis van volpension vanaf het diner op Dag 1 tot het ontbijtbuffet dag 6 zijn inbegrepen.
- De drankjes inbegrepen in de prijs zijn het water, wijn, bier, vruchtensappen en koffie tijdens de maaltijd op het schip, en de drankjes aan de bar (behalve champagne en wijnkaart)
- Accommodatie in kajuit met dubbele airconditioning, douche en toilet
- entertainment
- de hulp van onze hostess aan boord
- de welkomstcocktail
- het gala-avond, Spaanse thema-avond en folk avond
- verzekering bijstand / repatriëring - havenrechten.

Niet inbegrepen:

dranken genoteerd op de wijnkaart, drankjes genomen tijdens excursies of transfers en champagne in de bar
- de verzekering annulering / koffers
- de optionele excursies (boek en betaal aan boord )
- luchthaven transfer / haven / luchthaven
- lijnvlucht - luchthaven kosten - administratiekosten - persoonlijke uitgaven.
- optionele uitstappen en excursies

Share